Tříkráloví koledníci v LandekParku a TV NOE

Rok za rokem utíká, naši koledníci nám rostou a na jejich místa se každý rok těší noví koledníci. I když Tříkrálová sbírka je již dávno za námi, rozhodli jsme se znovu 8. května vyrazit na společný výlet.

Hned ráno nás z postelí vytáhly sluneční paprsky. Začátek dne jsme strávili v kostele sv. Jiljí, kde nám o. Jan Hrudík odsloužil mši svatou a dal nám požehnání na cestu. A tak jsme se mohli vydat poznávat naši krajinu.
Prvním cílem naši výpravy byla návštěva TV NOE v Ostravě. Doslova s otevřenou náručí se nás hned ujal kolektiv televize a ukázal nám krásná studia, děti mohly vidět na vlastní oči to, na co se dívají jenom v televizi, mohly si vyzkoušet kamery, množství tiskátek, viděly se v obrazovkách, … Byl to pro všechny moc krásny zážitek a jsme vděční, že nám byl umožněn. Poté jsme navštívili kostel sv. Václava, kde nám o něm povykládala p. Franková.
Samozřejmě po tolika informaci a povídání nám vyhládlo, tak jsme si naplnili bříška, posilnili se kávou a čekal nás přesun do HORNÍCKEHO MÚZEA LANDEK PARK. Byl to pro nás úplně jiný svět někde v hlubinách. Vyslechli jsme si, jak těžké bylo pracovat v takovým prostředí, viděli jsme množství zajímavých věcí, pravé černé uhlí, ale největším zážitkem bylo spouštění do šachty a jízda vláčkem J
Věřím, že pro všechny to byl den nejenom plný zážitků, ale že jsme se i něco nového dozvěděli. Moc děkuji za to, že díky disciplíně všech účastníků zájezdu se nikomu nic nestalo a všichni jsme se vrátili v pořádku domů.