TKS 2024

TKS 2024

3. - 7. ledna 2024

Charita Bystřice pod Hostýnem oznamuje, že se opět zapojí do Tříkrálové sbírky. Ve dnech 3. - 7. ledna 2024 vyšle do ulic města Bystřice pod Hostýnem a okolních obcí skupinky koledníků, kteří budou roznášet požehnání. S vaším dovolením napíší na dveře domů zkratku K † M † B † pro rok 2024 (neboli latinské CMB ve skutečnosti znamená Christus mansionem benedicat – Kristus ať obydlí žehná po celý rok) a požádají o peněžitý příspěvek do zapečetěné kasičky. Každý rok můžeme díky těmto dobrovolníkům i vám dárcům, zkvalitňovat naše služby klientům i pracovní prostředí zaměstnancům. Přispějte prosím i letos.
      Část prostředků z Tříkrálové sbírky 2024 využijeme na vybudování venkovního cvičebního prostoru u Denního stacionáře pro seniory Chvalčov. Místo je volně přístupné. Zakoupením a instalací posilovacího stroje a terénními úpravami ve spolupráci s Obcí Chvalčov chceme nabídnout možnost cvičení na čerstvém vzduchu nejenom našim klientům. Druhou část použijeme na nákup automobilu pro Osobní asistenční službu. 8 osobních asistentek využívá vozidla společně s pečovatelkami střediska Charitní pečovatelské služby. Počet vozidel je s ohledem na časový rozsah, velikost území a paralelní poskytování dvou služeb, nedostačující.
      V letošním roce jsme museli s ohledem na stáří (r.v. 2003) a časté poruchy zlikvidovat dva automobily.
Za rok ujedou naše terénní služby kolem 155 000 km pro 200 klientů. Díky Projektu IROP a výnosu Tříkrálové sbírky 2023, který hradil z části náklady, jsme mohli pořídit 2 ekologické nízko emisní vozidla na hybridní pohon. Tato vozidla mohou být použita podle podmínek poskytnuté dotace pouze pro Charitní pečovatelskou službu. Děkujeme.
 
Úspěch celé sbírky a naše možnosti závisí na dobrovolnících a na štědrosti dárců.
Velmi si toho vážíme a děkujeme.

Vladimíra Procházková

koordinátor sbírek, administrativní pracovník
Tel.: 731 646 912 E-mail: cennZ_~jW5CB51.7gdBFRYUSXrFD877__akmYZhaa8kmb