První tři měsíce roku 2023 na stacionáři. Zobrazit fotogalerii

První tři měsíce roku 2023 na stacionáři.

Dnes – ve čtvrtek 23. března 2023, ukazuje sloupek na teploměru za oknem 20 °C. Tato velmi příjemná teplota nás přiměla k posezení na terase a rekapitulaci naší činnosti za uplynulé období.

V zimě se má odpočívat a nabírat síly, a tak jsme jen velmi zlehka procvičovali paměť, hlavně při společném povídání a vzpomínání na lidové zvyky a obyčeje. Připomněli jsme si také při obrázkové hře Domino piktogramy usnadňující orientaci. A aby jsme neseděli jen tak „ na sucho“, zpracovali jsme darovaná jablka. Věřte nám, že okrávání a strouhání s cílem sladkých buchet nebo kompotu je úžasná motivace a ještě si procvičíte jemnou motoriku. Také musíme ještě jednou poděkovat paní Janoštíkové, která svou návštěvou naše domácí pečení obohatila a ukázala nám přípravu a pečení frgálů tvarohových a "hrušťáků". Stacionář nám provonělo koření, rum a máslo. Tuto činnost musíme zopakovat  . Již několikrát jsme zmínili, že se snažíme, aby naše činnost byla smysluplná a měla výsledek. Proto stříháme, malujeme, skládáme a lepíme, až vytvoříme přáníčka. Ty poté nedělají radost jen nám, ale i klientům Pečovatelské služba naší Charity. Když se za okny rychle mění počasí, každý má občas sklon ke špatné náladě – obzvláště, když vás tu a tam něco bolí... . Výrobou masopustních masek a jarních dekorací jsme se snažili tyto neduhy zahnat. Rukodělnou aktivitu jsme prokládali ještě četbou na pokračování z oblíbené knihy Slovácko sa nesúdí.

       Povedlo se nám toho dost a dnešní sluníčko nás pobízí k dalšímu plánování. Tak například nové vyvýšené záhony, pořízené z financí Tříkrálové sbírky, už potřebují zaplnit. O úrodě budeme samozřejmě informovat…

 

Vladimíra Procházková

koordinátor sbírek, administrativní pracovník
Tel.: 731 646 912 E-mail: cennZ_~jW5CB51.7gdBFRYUSXrFD877__akmYZhaa8kmb