přelom roku v DSS

přelom roku v DSS

*****************************************************************

se nám to povedl podle našich představ.

Tato doba má sloužit ke zklidnění, zamyšlení a odpočinku těla před úkoly, které nám nadělí nadcházející rok. Proto jsme zvolili už vyzkoušenou metodu – povídání s Mgr. Pavel Malénkem na téma betlémy. Promítl fotky pořízené v okolních kostelech, které doprovodil výkladem o historii, ale i současné podobě tohoto zobrazení scény narození Ježíš Krista. Moc děkujeme.

18. prosince se konalo tradiční Vánoční posezení u stromečku spojené s vystoupením dětí ze ZŠ Chvalčov pod vedením paní učitelky Mgr. Aleny Konečné. Společně jsme si zazpívali koledy a popřát všechno dobré do nového roku přišel všem klientům i starosta obce Chvalčov Ing. Antonín Stodůlka a místostarosta obce Ing. Jan Chlápek. Nezapomněli jsme ani na vyhlášení výsledků již 3. ročníku přehlídky O nej … linecké cukroví, které samozřejmě posloužilo jako sladká tečka celého dopoledne.

ochutnávkalinecké

 

 

 

Nový rok jsme začali ve velkém stylu. Naše pozvání přijal a o svoje zkušenosti s cestováním po Vietnamu se podělil šéfredaktor časopisu Příroda Marek Telička. Jeho velice poutavá prezentace odkryla nejenom taje přírody této vzdálené a velmi krásné země. Ale měli jsme možnost se přes promítané fotografie seznámit s místní kulturou a životem. Děkujeme a těšíme se na další návštěvu a společné poznávání cizích krajů.

No, a protože je po Vánocích a ve všech sdělovacích prostředcích běží reklamy na správnou životosprávu, taky jsme to zkusili. Nejdříve jsme se snažili cvičit a hledali jsme způsob, jak si tuto činnost zpříjemnit. Výsledek byl, že jsme si nejvíce procvičili bránice. Ty naše vymyšlené cviky se musí vidět.. .

cvičení

 

 

 

 

 

 

Týden na to jsme připravovali saláty. Vzpomínali jsme na ty ověřené, ale i netradiční. Některé jsme i ochutnali. Pokud chcete taky inspiraci, vyzkoušejte salát ze špenátu, avokáda, cibule a ořechů. Stačí všechno smíchat a přelít dresinkem z hořčice, citronu, medu a soli. Dobrou chuť.

29. ledna proběhlo ve stacionáři vystoupení žáku ZUŠ Bystřice pod Hostýnem pod vedením MgA. Magdy Čáslavové na téma taneční hudba. Dochází mi nápady, jak poděkovat a neopakovat se. Na jejich návštěvy se vždy velmi těšíme a opět nás nezklamali. Podle klientů „pohlazení na duši“, „příjemné dopoledne“, „moc šikovné děti…“ – co víc dodat.

koncertkoncert 1

Děkuji všem, kteří přispívají do našeho programu, a tím přináší do života druhých radost.