Chlapci z Dětského domova Živá perla z ukrajinských Bortnyků se loučili se svým přechodným bydlištěm... .

"Přechodné" není v tomto případě v žádném slova smyslu to správné označení. Obec Loukov a jejich obyvatelé poskytli chlapcům mnohem víc... . Srdečné přijetí 14. března pokračovalo nejenom spoluprací v zajišťování základních potřeb, ale hlavně začleněním do dění v obci a farnosti.
 
Od června je pro chlapce připraveno nové ubytování, které bude více vyhovovat jejich zavedenému způsobu života na Ukrajině. Arcidiecezní charita Olomouc ve spolupráci s Alsol s.r.o. zrekonstruovali bývalé prostory jejich kanceláří na Sv. Kopečku u Olomouce.
 
Proto uspořádala naše organizace a chlapci v pondělí 30. května Přátelském posezení v Kulturním domě v Loukově. Považovali jsme za správné společně poděkovat občanům obce Loukov, panu starostovi a zaměstnancům úřadu Loukov, zaměstnancům zainteresovaných úřadů Bystřice pod Hostýnem a všem dobrodincům. Krátkým kulturním programem a malým pohoštěním - podával se boršč a gołąbki :) - oplatit jejich péči. Za necelé tři měsíce se ze všech stali přátelé a loučení bylo velmi těžké a dojemné.
 
Ještě jednou děkujeme za přijetí, pomoc a nemalou podporu.
 
Chlapcům přejeme, aby se co nejdříve mohli vrátit domů.
 
 
 

Vladimíra Procházková

koordinátor sbírek, administrativní pracovník
Tel.: 731 646 912 E-mail: cennZ_~jW5CB51.7gdBFRYUSXrFD877__akmYZhaa8kmb