Jaro ve stacionáři

Jaro ve stacionáři

Při pohledu z okna jsme občas měli pocit, že si s námi zahrává aprílové počasí.

Ale ani to nás neodradilo od příprav na jarní/letní sezonu na terase. Poctivě jsme přesadili muškáty po zimním spánku, naplnili vyvýšené záhony zeminou a postupně plánovali, co a kam nasadíme.  12. dubna se nás pro nemoc sešlo málo, a tak jsme využili pěkného počasí a rozjeli se na Hostýn, stihli jsme bohoslužby i malou procházku kolem baziliky a také k místnímu hřbitovu.
Hlavním tématem pro jarní období se nám stalo tvoření přání k narozeninám pro klienty naší Charity. Nespočet možných kombinací, nás nepřestává překvapovat. Radost nám také dělá zpětná odezva od klientů, kteří přání k narozeninám dostanou.
Týden ve stacionáři nám již pravidelně „půlí“ středeční pobožnost s kaplanem Josefem Biernátem, která je přístupná i pro občany obce. Všichni zúčastnění mají možnost nejen účastnit se pobožnosti, ale také při neoficiální části u kávy, probrat témata, která je zajímají.  A často bývají tyto rozhovoru velmi inspirující.
Za chvíli nás čeká snad pěkné teplé počasí a my si budeme moci vychutnat posezení na terase, nejen při dopolední aktivizaci, ale i u kávičky.…

 

Ludmila Trefílková DiS.

Vedoucí Denního stacionáře pro seniory, sociální pracovnice
Tel.: 777 763 784 E-mail: 7nqwZ-54akrpZ-agc8m%C0okakvmV%.4YanBZd54Ys