Co se událo v červnu v Aktivitách?

Co se událo v červnu v Aktivitách?

První dopoledne na stacionáři, stejně jako celý měsíc, proběhlo ve velmi rychlém tempu.

Společně s paní Marií Pospíšilovou jsme procestovali hned několik zemí najednou. Potěšili se fotografiemi, vyzkoušeli exotické tance a druhy cvičení. Paní Pospíšilová dodržela téma besedy - bez omezení věkem. Při takovém nasazení totiž nemá čas sledovat nějaká čísla ani datumy :). Děkujeme za návod a příval energie.                                          
Výsledkem letního výtvarného atelieru v dalším týdnu bylo papírové sluníčko s knoflíky do větru. To abychom si připomenuli toto veselé období a návštěvníci klubu i klienti se potěšili vždy při pohledu z okna nebo při posezení na terase, kde si jej všichni pyšně pověsili.
A program klubu měsíce června jde do finále. Tomu odpovídala i nálada při hudebním kvízu - dvě soutěžící družstva prošla zdárně všemi úkoly. Vyplňovali tajenky, řešili kvízy, skládali nedokončené texty, hádali názvy a ještě se všichni zúčastnění pobavili a do sytosti zazpívali.
Dnes je poslední úterý v měsíci. Právě jsme umyli nádobí od guláše a odpočíváme. Dopoledne jsme strávili zpíváním, povídáním a hlavně vařením a konzumací guláše z kotlíku. Letos byl po páté a byl "segedínský". Abych mohla napsat článek a hlavně abychom zjistili zájem o činnost klubu po prázdninách, položila jsem návštěvníkům otázky. Byly to ty základní:
Proč sem chodíte? – „Protože je tu veselo, máme tady dobrou partu.“ „ Protože nám lektorky z Aktivit vždycky připraví pěkný program k zábavě i poučení. Dobře je tu.“
Jak sem chodíte? – „ Pěšky bych to těžko zvládla. Když jsem začala chodit, vozil mě syn. Teď mě vozí pečovatelky.“ „ Mě vozí syn. A jsem moc ráda – je to pro nás starší obveselení a potěšení do života.“ „ Já jezdím na kole, ráda.“
Co vás nejvíce pobaví? – „Většinou ty hry a nápady a výtvarná činnost, která i když mi moc nejde, vždycky je ten výsledek pro potěšení.
Co se vám nejvíce líbilo? – „ Že si můžu vybrat, jakou chci činnost, když mám zrovna náladu a chuť.“ „ Veselé historky, kdy se naše lektorky přeslečou do čančavých šatů a nápadama, kterýma nás uvedou v úžas.“ „Mám ráda cestování, to povídání o něm a fotky.“ „ Když někdo povídá o tom kde byl. Všichni jsou perfektní, ale pan Malének povídá nahlas a velice zajímavě.“
Co byste chtěla? – „V poslední době se všechno točí kolem peněz. Chtěla bych, aby se tady zachovala tato možnost, za kterou jsem moc vděčná, mohli jsme se takto scházet, bez ohledu na finance. Bez závazků, podle chuti a nálady.“
Tak trochu jsem v malou chválu doufala, spokojenost klientů je přece důvod naší činnosti. Ale přesto mě ten příval kladných názorů zaskočil. Taky milé poděkování nám, pečovatelkám, od návštěvnic bylo nečekané a dojemné. A rozhodlo.
Činnost klubu a naše vzájemné obohacování bude tedy po prázdninách pokračovat.
Už teď vás všechny můžeme pozvat na Den otevřených dveří 24. 9. 2019 ve 14:00 v Denním stacionáři pro seniory ve Chvalčově. U příležitosti každoročního připomenutí Dne Charity vystoupí děti z Malé Rusavy.
PS: Děkuji svým kolegyním, že se svou prací „navíc“ a k nezaplacení pomáhají tvořit naše úterky.
                                                                                                                        Vladimíra Procházková

  p. Popíšilová           výsledek tvoření                thumbnail_guláš       kotlík