Bystřičtí Tříkráloví koledníci v korunách stromů…

Bystřičtí Tříkráloví koledníci v korunách stromů…

Rok utekl jako voda a bystřičtí Tříkráloví koledníci již tradičně 8. května vyrazili na výlet. Pozitivně nás naladilo slunečné ráno, protože po propršené noci jsme vstávali s malou dušičkou, jestli se výlet uskuteční. Sbalili jsme baťohy, něco dobrého k jídlu a hurá na výlet.

Kam? Do „světa“, kde lidé tráví více času ve vzduchu než na zemi – do Tarzánie. První pohled na lanové centrum Tarzánie v Trojanovicích jedny zmrazil a jiným se hned rozzářili oči. Vždyť kolem nás byly jenom samé lana, sítě, trampolíny, prostě všechno, po čem malá dětská dušička může jenom snít. V průběhu pár okamžiků, díky úžasné organizaci instruktorů, všech 65 dětí někde viselo, běhalo mezi stromy, zdolávalo různé překážky… Ale stejně ten nejlepší pohled byl na vyděšené tváře dospělých „tam dole“. Jenomže reakce dětí po zdoláni náročných překážek byly tak úžasné, že všichni jsme mohli konstatovat jen spokojenost.
     Pustevny jsou známé místo, kde si člověk zajede, když potřebuje klid, vypnout a mít čas jenom pro sebe. A tak jsme neváhali a přesunuli se na lanovku, které nás na tohle krásné místo doveze. Ten pohled z výšky byl nezapomenutelný, všude ticho, zpěv ptáčků, sluníčko zářilo – úžasné. Mnozí si tam pak naplnili svoje bříška, udělali si krátkou procházku, odpočinuli si. A aby adrenalinu nebylo málo, cestu dolů si zpříjemnili na koloběžkách. A to už neodolali ani dospělí. Naštěstí  jsme všichni k autobusu dorazili celí a téměř všichni bez zranění.
     Naše poslední část cesty vedla na místo, kde jsme šli poděkovat za hezký den, za krásné počasí, za to, že všechno proběhlo v pořádku – do kostela Všech svatých v Rožnově pod Radhoštěm. Tam nás čekalo milé přivítaní, po kterém nám kaplan P. Svítok sloužil mši svatou, ve které zdůraznil místo Panny Marie v našem životě. Příjemný pohled byl, když při modlitbě Otče náš jsme všichni, držíce se za ruce, pozdravili našeho nebeského Otce. Kněžím jsme poděkovali a přesunuli se k autobusu, který měl již jenom jediný cíl – dovézt nás bezpečně zpátky domů.
     Chtěli bychom tímto poděkovat všem instruktorům v Tarzánií, za skvěle odvedenou práci, kněžím v Rožnově, že již podruhé nám vyšli vstříc a sloužili nám mši svatou, všem koledníkům za jejich disciplinovanost, řidičům za bezpečný odvoz, bystřické Charitě za zorganizování a úhradu výletu a v neposlední řadě Pánu Bohu a Panně Marii za jejich ochrannou ruku v průběhu celého dne.

fotogalerie: https://www.bystriceph.charita.cz/fotogalerie/trikralovy-vylet-trojanovice-2014/

                                                                                                                                                      Helena janovská