Tříkrálová sbírka 2023

Tříkrálová sbírka 2023

Charita Bystřice pod Hostýnem oznamuje, že se opět zapojí do Tříkrálové sbírky.

      Ve dnech 4. - 8. ledna 2023 vyšle do ulic města a okolních obcí skupinky koledníků, kteří budou moci po dvouleté přestávce roznášet požehnání. Na dveře domů napíší zkratku K † M † B † pro rok 2023 a požádají o peněžitý příspěvek do zapečetěné kasičky.
 
      Každý rok můžeme díky těmto dobrovolníkům i vám dárcům, zkvalitňovat naše služby klientům i pracovní prostředí zaměstnancům. Nenechte nás v tom samotné ani letos.
Prostředky z Tříkrálové sbírky 2023 pomohou při pořizování 4 ekologických nízko emisních vozidel na hybridní pohon z projektů IROP. Díky tomu budeme moci dále poskytovat terénní služby více než 200 klientům v regionu Bystřice pod Hostýnem a okolních 13 obcí.
 
     V letošním roce jsme rozšířili naši pomoc pro naše občany v nouzi a poskytovali přímou pomoc i zajišťovali ubytování lidem prchajícím do bezpečí před válečným konfliktem. Přesto jsme v plném rozsahu poskytovali i naše stávající služby. Jak k tomu přispěly dary Tříkrálové sbírky 2022?  Vybavili jsme terasu Denního stacionáře pro seniory Chvalčov vyhovujícím nábytkem. Zakoupili jsme druhý odvlhčovač zdiva, který zapůjčujeme nejenom při mimořádných událostech. Doplnili jsme vybavení sester Domácí zdravotní péče a obnovili zázemí pečovatelek Charitní pečovatelské služby.
 
Úspěch celé sbírky a naše možnosti závisí na dobrovolnících a na štědrosti dárců.
Velmi si toho vážíme a děkujeme.
                                                                                                                      

Vladimíra Procházková

koordinátor sbírek, administrativní pracovník
Tel.: 731 646 912 E-mail: cennZ_~jW5CB51.7gdBFRYUSXrFD877__akmYZhaa8kmb