děkujeme

Vánoční balíček - dárek dětem na Ukrajině

Arcidiecézní charita Olomouc podporuje na Ukrajině děti z dětských domovů a děti z chudých rodin.
Jedná se o  děti, které jsou buď sirotky, nebo se o ně rodiče nemohou z nejrůznějších důvodů  (i sociálních) starat. U některých  dětí nejsou jejich rodiče vůbec známi.
Projekt vánoční balíček vznikl v roce 2008.
Vánoce jsou dobou, kdy na sebe vzájemně mnohem více myslíme, snažíme se jeden pro druhého něco udělat a vzájemně se obdarovávat.
Chtěli bychom Vám nabídnout  prostřednictvím Arcidiecézní charity Olomouc a Oblastní charity Bystřice pod Hostýnem možnost, jak udělat radost  a pomoci konkrétním dětem.
Jedná se o jednorázové osobní obdarování, ze kterého nevyplývá žádný dlouhodobý závazek ani pro jednu  ze stran.

Dobrovolní zájemci ze strany farníků obdrží informace o konkrétním dítěti (jméno a příjmení, věk, výška, míry, zájmy, eventuelně co by potřebovalo apod.), kterému připraví vánoční balíček.

Co může balíček obsahovat?

Více informací předá Vladimíra Procházková , tel. č. 777 763 781

Děkujeme všem dárcům, kteří se zapojili do akce "Vánoční balíčky pro děti na Ukrajinu". Díky jejich milosrdnému daru udělali radost dětem z dětských domovů, ale také dětem ze sociálně slabých rodin...

Děti vzkazují z Ukrajiny „díky“ za Vánoční balíčky. Některé pošlou dobrý skutek dál

Foto: Pavel Langer, ACHO

Ukrajina - Arcidiecézní charity Olomouc (ACHO). Zavítali do Charit v Ternopilu a Kolomyji, dále do sociálního centra s jídelnou fondu Děti v nouzi v Lopatyně, dětského domova v Bortnykách a také vyjížděli domů k těm dětem, které byly nemocné a nemohly si pro dárky přijít. Navštívili třeba čtrnáctiletou dívenku s atrofií mozku, o kterou se stará její dědeček. Maminka ji vidí pouze týden čtyřikrát do roka. Pracuje jako pečovatelka v zahraničí, aby rodinu uživila a nepřišli o bydlení. Nic jiného jí nezbývá... celý článek:https://www.acho.charita.cz/z-charit/acho/deti-vzkazuji-z-ukrajiny-diky-za-vanocni-balicky-nektere-poslou-dobry-skutek-dal/

odkaz TV NOE na reportáž o Vánočních balíčcích: https://www.youtube.com/watch?v=Dtrh_SRPPYQ&feature=youtu.be

Fotografie z předávání balíčků na Ukrajině.

r.2018: https://www.acho.charita.cz/fotogalerie/2019/vanocni-balicky-delaly-radost-detem-na-ukrajine/

r.2017: http://mareknavratilacho.galerie.cz/6591744-darky-2017

r.2016: http://acho.rajce.idnes.cz/

r.2015: http://mareknavratilacho.galerie.cz/6490320-darky_2015

r. 2014: http://acho.galerie.cz/6390055-darky-2015

r. 2013: http://mareknavratilacho.galerie.cz/5999313-darky-2013

r. 2012: http://mareknavratilacho.galerie.cz/5638908ukrajina_darky_2012

r. 2011: http://acho.galerie.cz/5057796-ukrajina-2011

r. 2010: http://www.acho.charita.cz/album/ukrajina2010.html

r. 2009: http://www.acho.charita.cz/images/fotogalerie-acho/index.html

Napříč Ukrajinou s Vánočními balíčky. Den po dni

Ukrajina – „Djakujemo, djakujemo, djakujemo,“ vykřikují desítky dětí v Lopatyně, Ternopil, Kolomyji i Bortnikách. Mají radost z vánočních balíčků, objímají nás, někteří už dárečky rozbalují. Hoši vyběhnou ven z pistolkami, které naplnili vodou, holčičky oceňují barevné laky na nehty, další dívenka daruje svetr své kamarádce, je jí totiž velký, ale nevadí, ona jej  kamarádce přeje. Neubráníme se dojetí.

Přečtěte si, jak bylo začátkem ledna s Arcidiecézní charitou Olomouc (ACHO) na Ukrajině. Kromě Charit a dětských domovů se podívala i za lidmi bez domova nebo na farmu, kterou vedou váleční veteráni...

celý článek:    http://www.acho.charita.cz/z-charit/acho/napric-ukrajinou-s-vanocnimi-balicky-den-po-dni/

výsledky 2019

Náš výtěžek

Rozpečetěno pokladniček

Zobrazit podrobné výsledky z celé ČR

K zajištění priorit sociálních služeb na území Zlínského kraje pro rok 2018 nám poskytl částku 945 000 Kč.