děkujeme

Vánoční balíček - dárek dětem na Ukrajině

Arcidiecézní charita Olomouc podporuje na Ukrajině děti z dětských domovů a děti z chudých rodin.
Jedná se o  děti, které jsou buď sirotky, nebo se o ně rodiče nemohou z nejrůznějších důvodů  (i sociálních) starat. U některých  dětí nejsou jejich rodiče vůbec známi.
Projekt vánoční balíček vznikl v roce 2008.
Vánoce jsou dobou, kdy na sebe vzájemně mnohem více myslíme, snažíme se jeden pro druhého něco udělat a vzájemně se obdarovávat.
Chtěli bychom Vám nabídnout  prostřednictvím Arcidiecézní charity Olomouc a Oblastní charity Bystřice pod Hostýnem možnost, jak udělat radost  a pomoci konkrétním dětem.
Jedná se o jednorázové osobní obdarování, ze kterého nevyplývá žádný dlouhodobý závazek ani pro jednu  ze stran.

Dobrovolní zájemci ze strany farníků obdrží informace o konkrétním dítěti (jméno a příjmení, věk, výška, míry, zájmy, eventuelně co by potřebovalo apod.), kterému připraví vánoční balíček.

Co může balíček obsahovat?

Více informací předá Vladimíra Procházková , tel. č. 777 763 781

Děkujeme všem dárcům, kteří se zapojili do akce "Vánoční balíčky pro děti na Ukrajinu". Díky jejich milosrdnému daru udělali radost dětem z dětských domovů, ale také dětem ze sociálně slabých rodin...

Napříč Ukrajinou s Vánočními balíčky. Den po dni

Ukrajina – „Djakujemo, djakujemo, djakujemo,“ vykřikují desítky dětí v Lopatyně, Ternopil, Kolomyji i Bortnikách. Mají radost z vánočních balíčků, objímají nás, někteří už dárečky rozbalují. Hoši vyběhnou ven z pistolkami, které naplnili vodou, holčičky oceňují barevné laky na nehty, další dívenka daruje svetr své kamarádce, je jí totiž velký, ale nevadí, ona jej  kamarádce přeje. Neubráníme se dojetí.

Přečtěte si, jak bylo začátkem ledna s Arcidiecézní charitou Olomouc (ACHO) na Ukrajině. Kromě Charit a dětských domovů se podívala i za lidmi bez domova nebo na farmu, kterou vedou váleční veteráni...

celý článek:    http://www.acho.charita.cz/z-charit/acho/napric-ukrajinou-s-vanocnimi-balicky-den-po-dni/

Fotografie z předávání balíčků na Ukrajině.

r.2017: http://mareknavratilacho.galerie.cz/6591744-darky-2017

r.2016: http://acho.rajce.idnes.cz/

r.2015: http://mareknavratilacho.galerie.cz/6490320-darky_2015

r. 2014: http://acho.galerie.cz/6390055-darky-2015