výlet pro koledníky

roz-1

Oblastní charita Bystřice pod Hostýnem každoročně pořádá výlet, jako poděkování koledníkům Tříkrálové sbírky. Tento rok byl na programu lanový park Tarzanie pro ty menší a zdatnější a pro dospěláky lanovka na Pustevny s procházkou na Radhošť.

Chtěla bych se s vámi podělit o zážitky z výletu, které jsem se snažila poskládat při zpáteční cestě z povídání jedné z účastnic.

Takže popořádku. 8. května jsme na ranní mši svaté dostali od pana faráře Jana Hrudíka požehnání na cestu. Jistě i díky němu, začalo svítit sluníčko a vydrželo, až na malou odpolední přeháňku, až do našeho návratu. V 9:00 hodin jsme se rozdělili podle seznamu do dvou autobusů, zkontrolovali, jestli někdo nechybí a vyjeli. Když autobusy dorazily do Trojanovic, už tam bylo hodně lidí. Abychom se nemačkali nebo dlouho nečekali u překážek, dostala každá skupinka časový rozvrh na lanový park a lanovku. Já jsem byla ve skupince, která měla jít lozit až odpoledne L. Nejdřív jsem z toho byla smutná, ale aspoň jsem se měla na co těšit a taky jsme šli na lanovku … .Trochu jsem se bála, protože jsem jela poprvé, ale paráááda. Víte kolik je na lanovce celkem sedaček? 161. Každá je totiž očíslovaná a po 161 byla 1. Na Pustevnách je hodně hotelů a spoustu stánku se sladkostmi a různými hračkami. My jsme se posilnili ovocným pendrekem a došli po cestě až k velké soše pohanského boha Radegasta. Tam jsme se vyfotili a před zpáteční cestou ještě snědli řízky, které nám maminka dala na oběd. Potom chvilku pršelo, ale to jsme zrovna čekali na lanovku dolu. Někteří jeli na koloběžkách, které se tam půjčují. Já jsem na to ještě malá. Konečně bylo 14:00 hodin a my jsme přišli na řadu do lanového parku. Nejdřív si nás instruktor změřil, aby věděl, na jakou můžeme trasu a dal nám výbavu s karabinami a helmu. Pak nás naučil, jak se máme jistit, vysvětlil některé překážky a pustil na trať. Byla jsem na zelené. Nejlepší byly přejezdy a dost těžká byla překážka, kde jsme museli přejít po písmenkách TARZANIE. Nejhorší bylo I. Zvládla jsem to. Pak jsme měli trochu strach, že přijdeme pozdě k autobusům, protože se nám lezení protáhlo. Ale protože bylo hezky, všichni si užívali atrakce a trampolíny a taky přišli pozdě. Nevadilo to, autobus čekal.

Děkuji za rozhovor, Vladimíra Procházková20180508_12003920180508_12141720180508_150858

foto:http://www.bystriceph.charita.cz/fotogalerie/vylet-pro-koledniky-2018/

K zajištění priorit sociálních služeb na území Zlínského kraje pro rok 2018 nám poskytl částku 945 000 Kč.

výsledky 2018

TKS 2018 dle obcí-1

Náš výtěžek

Rozpečetěno pokladniček