podzim v Aktivitách

klub Aktivity v listopadu

lepení

Listopadové cestování nás vedlo po stopách starých fotografií až do italského Kaldonaca. Mgr. Pavel Malének nám vyprávěl zajímavý příběh nalezeného fotoaparátu s nevyvolaným filmem, který obsahoval materiály k téměř detektivnímu pátrání. Dozvěděli jsme se tak o historii italských uprchlíků za 1.sv.války nebo o památníku kde jsou pohřbeni daleko od své vlasti. Těšíme se na další setkání před vánocemi a povídání o betlémech.

Není pravda, že cvičení musí být namáhavé a nudné. Pokaždé společně hledáme možnosti, jak si tuto zdraví prospěšnou činnost ještě více zpříjemnit. A tak jsme podle názvu tématu dopoledne 13.října  - Nezapomínejme se hýbat…. procvičili i bránice ( myslím si, že to s námi jinak ani nejde ).

Ve výtvarném ateliéru jsme nezapomněli na výzdobu a před adventem si za pomoci klubíček a sušené kůry „vykouzlili“ svícny. Motání vlny u kávy a následné rozvíjení fantazie přineslo velmi uspokojivé výsledky. Vážně se nám povedly.DSC00204

DSC00209  DSC00216

Našim hostem byla tentokrát 27. listopadu Mgr Jana Tichá z Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Připomenula nám význam zimních svátků. Uvařili jsme si zázvorový punč a vídeňskou kávu a při promítání fotografií z akcí nejen ve Valašské dědině se spustila vlna vzpomínání všech zúčastněných na dětství i vyprávění babiček. Společné povídání na toto téma je vždy velmi příjemné a pohladí na duši. Proto děkujeme p. Mgr. Tiché, že nám tyto pocity navodila svým poutavým vyprávěním.

Bylo nám celé dopoledne v naší kavárničce příjemně. Při odchodu jsme si vzájemně popřáli, aby se společná spolupráce i sdílení příjemných pocitů staly běžnou součástí každého dne.

K zajištění priorit sociálních služeb na území Zlínského kraje pro rok 2018 nám poskytl částku 945 000 Kč.

výsledky 2018

TKS 2018 dle obcí-1

Náš výtěžek

Rozpečetěno pokladniček