červen v denním stacionáři

klobouky.

Ne každý může, z různých důvodů, ve svém volném čase cestovat. Proto jsme do našeho programu zařadili pravidelný termín cestování Prstem po mapě. V tomto měsíci jsme se podívali na promítání fotografií z dovolené v Irsku a jeho hlavního města Dublinu. Naše paní vedoucí Ingrid Vaculíková se s námi podělila zajímavým povídáním okořeněným i o zážitky z místní gastronomie.

12.6.  Jsme uspořádali jarní výlet – nebudeme přece jenom poslouchat. Musíme taky něco zažít. Na cestu jsme se vydali do Nového Jičína. Prohlédli jsme si Kostel Nanebevzetí Panny Marie a vyzkoušeli jeho akustiku zpěvem jedné z Mariánských písní. Potom jsme se v muzeu novojičínska – Expozici klobouků dověděli vše o výrobě a také si odnesli vlastnoručně navržený suvenýr. A oběd. Ten musím zmínit, protože jsme si skvělou kuchyni vychutnali v hezkém prostředí zámečku na zpáteční cestě. Taková správná tečka celého dne, který vyšel i v počasí – pršelo až na zpáteční cestě.

kostelv muzeu

Další týden nás navštívila paní Marie Pospíšilová se svým povídáním i praktickými ukázkami na téma „Jak se cítit mladá i v pokročilém věku“. Její energie působí nakažlivě. Dokázali jsme se pobavit při diskuzi o ranních rituálech, ukázkách cvičení s vějířem i jejich zkoušení. Nebo dokonce při názorných ukázkách líčení a výběru vhodných barev podle typu na modelkách.

vějířemodelkamodelky

Paní Pospíšilové se opět povedlo, i když se průměrný věk našich klientů nepohybuje ve spodní polovině časové osy, v každém probudit elán a chuť se bavit. Děkujeme.

Poslední Aktivity před prázdninami jsme už po čtvrté vařili kotlíkový guláš. Tentokrát tedy boršč v kotlíku. Při jeho ochutnávání jsme shrnuli celoroční zážitky. Naplánovali, kam se ještě podíváme a co bychom chtěli ochutnat. Máme se na co těšit.

K zajištění priorit sociálních služeb na území Zlínského kraje pro rok 2018 nám poskytl částku 945 000 Kč.

výsledky 2018

TKS 2018 dle obcí-1

Náš výtěžek

Rozpečetěno pokladniček