TKS plakatek A3-1Tříkrálová sbírka

Dobročinnou akci Tříkrálová sbírka pořádá každoročně Charita Česká republika. Skupinky koledníků, doprovodné akce i distribuci pokladniček pak organizují jednotlivé místní Charity, často ve spolupráci s farnostmi, školami či různými mládežnickými organizacemi.
Úspěch celé sbírky tedy závisí na aktivitě tisíců lidí ve všech koutech republiky, často i v obcích o několika desítkách obyvatel. Tříkrálová sbírka je tak největší dobrovolnickou akcí u nás a jsme rádi, že díky věrným koordinátorům, koledníkům i dárcům ji můžeme uspořádat.

Komu sbírka pomůže?

Výtěžek sbírky je určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným skupinám lidí a to zejména v regionech, kde sbírka probíhá. Nejméně desetina výnosu sbírky je každoročně určena také na humanitární pomoc do zahraničí.

Kdo koleduje?

Do ulic obcí a měst vychází několik kolednických skupinek (dobrovolníků) . Sbírka má ustálená pravidla, vedoucím skupinky musí být dospělá osoba vybavená průkazem koledníka.

Jak nás můžeš kontaktovat?

osobně na adrese: Oblastní charita BpH, 6.května 1612
telefonicky: 777 763 781
e-mailem: tksbph@seznam.cz

Tříkráloví koledníci v LandekParku a TV NOE

Rok za rokem utíká, naši koledníci nám rostou a na jejich místa se každý rok těší noví koledníci. I když Tříkrálová sbírka je již dávno za námi, rozhodli jsme se znovu 8. května vyrazit na společný výlet.

Tříkráloví koledníci to nevzdali...

Sníh, silný mráz, nepříjemný vítr – hlavní atributy letošní zimy. A to se blíží Tříkrálová sbírka. Do zmrzlých ulic má vyjít něco kolem 200 lidí. Kolik z nich to asi vzdá, kolik v -15 °C jen tak dobrovolně půjde ven z vyhřátého příbytku?

Tříkrálová sbírka skončila. V některých Charitách již hlásí rekordy

Koleda na bystřicku pokračovala i druhý lednový víkend. Foto: H. Janovská, Charita Bystřice pod Hostýnem

Arcidiecéze olomoucká – Staré padesátihaléře či žetony do nákupních vozíků. I takové poklady objevují mezi finančními příspěvky do Tříkrálové sbírky charitní pracovníci. V těchto dnech otevírají jednotlivé pokladničky a sčítají jejich obsah. Aktuálně mají rozpečetěno již přes 80% kasiček. Rekordní výtěžky napočítali v téměř polovině obcí na Uherskobrodsku, dále na Zlínsku…

Tříkrálové koledníky mráz neodradil...

„My tři králové jdeme k vám, ...“  teple oblečení, vyzbrojení dobrou náladou  a chutí pomoci těm, kteří to skutečně potřebují, se i tenhle rok mezi 2. a 9. lednem 2016 již tradičně zapojili malí a velcí koledníci do největší dobrovolnické akce - Tříkrálové sbírky. Nikdo přesně neumí vysvětlit, proč mnozí obětují svůj volný čas a zřeknou se domácího pohodlí. Odpovědí je pravděpodobně touha v srdci člověka, která ho žene ohlašovat, že svět má naději, protože na svět přišel Spasitel. A když máte takovou informaci, nemůžete si ji nechat pro sebe…

Soutěž o " NEJZAJÍMAVĚJŠÍ TŘÍKRÁLOVÝ PŘÍBĚH"

Vítězem soutěže se stala skupinka paní Pavly Zapletalové z Brusného. SRDEČNĚ BLAHOPŘEJEME!!!

3. 1. 2015 se v naší obci BRUSNÉ konala “Tříkrálová sbírka“. Než jsme začali  v naší obci, tak jsme se pomodlili a vykročili s pomocí boží do ulic. U každého domu jsme zazpívali a popřáli vše dobré v tomto roce. Obyvatelé naši obce k nám byli velice štědří a při ,,Tříkrálové sbírce“ jsme zažili spoustu zajímavých zážitků. O jeden nejzajímavější a pro nás  nezapomenutelný zážitek se chceme s Vámi podělit.

Sociální služby poskytujeme také díky finanční podpoře Zlínského kraje. Z programu Zajištění dostupnosti sociálních služeb na území Zlínského kraje pro rok 2017 nám poskytl částku

4 616 200 Kč.Děkujeme.