Alternativní hudební nástroje

Piknik :-)

Činnost DSS Chvalčov a klubu Aktivity v květnu

V úterý 23. května proběhlo v našem stacionáři vystoupení žáků ZUŠ z Bystřice pod Hostýnem pod vedením MgA  Magdy Čáslavové a p.Zuzany Outratové. Celkem 16 dětí nám s upřímnou radostí předvedlo výsledky své pilné práce v letošním školním roce.

Poslechli jsme si klávesové hudební nástroje, flétny zobcové i příčné, housle i kytaru. Skladby vážné, pohádkové, méně známé i ty lidové – při kterých jsme se přidali zpěvem. Budu se sice již opakovat, ale stejně musím znovu vyzvednout neocenitelnou práci p. Čáslavové, se kterou koncert zorganizovala. Všem účinkujícím samozřejmě děkuji. A díky příjemné spolupráci vás již teď mohu pozvat na Den otevřených dveří v DSS, kde vystoupí skupina Zpátečníci. Bude se konat v září na Den Charity.

Co jsme ještě v klubu v tomto měsíci stihli? Nejdříve jsme si připomenuli oblíbená místa z dovolených zábavnou formou a pohodlně u stolu při Cestovní hře.

9.května jsme vyjeli opravdově – pro klienty a návštěvníky Aktivit jsme zorganizovali výlet do Květné zahrady v Kroměříž. Velmi zajímavou komentovanou prohlídku po opravených a znovu zrealizovaných částech této arcibiskupské památky nám nezkazilo ani chladnější počasí. Dopoledne jsme zakončili společným obědem a kávou v příjemné restauraci.

Za zmínku také stojí dopolední kavárnička 16.5.. Společně jsme vyzkoušeli méně známé i pro mnohé zcela neznámé chutě „zdravých“ potravin. Recept pro inspiraci:

Celerové pyré.

Větší celer a malý brambor očistíme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky, osolíme a se lžící másla uvaříme doměkka v mléce. Poté rozmixujeme. Pyré z celeru můžeme podávat teplé k zelenému chřestu ( jako my ) masu, ale i studené jako pomazánku na chlebíčky místo másla.

Těším se na další měsíc, kdy pro vás budu tvořit další zajímavý program. Vladimíra Procházková

flétnykáva v Květné zahraděna výletěputování po Ruskukncert ZUŠ

Sociální služby poskytujeme také díky finanční podpoře Zlínského kraje. Z programu Zajištění dostupnosti sociálních služeb na území Zlínského kraje pro rok 2017 nám poskytl částku

4 616 200 Kč.Děkujeme.