Prosinec ve stacionáři

Prosinec a adventní doba
má být čas rozjímání a odpočinku.

Jak se nám to povedlo, posuďte sami.

Adventní dobu jsme zahájili povídáním o Betlémech. Mgr. Pavel Malének se s námi podělil o své poznatky. Promítl fotky pořízené v okolních kostelech, které doprovodil výkladem o historii, ale i současné podobě tohoto zobrazení scény narození Ježíše Krista. Moc děkujeme.

5.prosince u nás naděloval čert - Mikuláš chodí za hodnými :D.betlémyčert

A protože se vánoce blížily, našli jsme si chvilku ve stresu příprav a nechali se inspirovat. Díky nápadům z nejvýzdoba 1různějších čavýzdobasopisů a internetových stránek jsme podle svých možností a dovedností vymysleli, jak nazdobit byt. Postačila nám obyčejná větvička z jehličnatého stromu a námi vytvořené hvězdičky, které s trochou šikovnosti dohromady utvořili girlandu.
19.prosince se konalo tradiční Vánoční posezení u stromečku. Hodně jsme se těšili.
    Už v pondělí klienti stacionáře spolu s pečovatelkami nazdobili stromeček a připravili pohoštění. Dopoledne se vydařilo. Vystoupily děti ze ZŠ Chvalčov pod vedením p. uč. Aleny Konečné, popřát všechno dobré do nového roku přišel starosta obce Chvalčov Ing. Antonín Stodůlka a místostarostka obce Jiřina Hurtová.  U kávy jsme si společně zazpívali koledy a nezapomněli ani na vyhlášení výsledků přehlídky
O nej – linecké cukroví. Všechny vzorky jsme odborně posoudili pohledem i ochutnávkou a spravedlivě společně ohodnotili.
Moje přání pro nás všechny je, aby tato sváteční atmosféra vydržela co nejdéle.
                                                          Za pracovníky Denního stacionáře pro seniory Chvalčov

Vladimíra Procházková